Oké, maar ken je Frank?1 min leestijd

Henk de Boeienkoning

Vrienden, ik heb een schokkende mededeling. Voor wie dacht dat er maar één Frank was, heb ik écht slecht nieuws. Ik heb onlangs vernomen dat er nog een Frank bestaat, en wel eentje die al jaren muziek schijnt te maken. Jaren muziek maken zonder dat dé Frank ooit wat van de man gehoord heeft, chapeau! Uit empirisch MP3-onderzoek is gebleken dat er inderdaad weinig van Franks muziek weet te boeijen.

Enfin, waar het nu werkelijk om gaat, Frank, we moeten praten. De naam Frank staat al sinds de tijd van ver voor de over water lopende timmerman voor snelheid van geest, voor analytisch denken, veelzijdigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en positiviteit. Allemaal eigenschappen die stuk voor stuk synoniem zijn geworden voor de Frank zoals mijn omgeving die gewend is.

Vooral onafhankelijkheid is een eigenschap die Frankminnend Nederland (en omstreken) hoog in het vaandel heeft staan. Dat betekent dus dat Frank zich niet zomaar voor een karretje laat spannen. En zeker niet voor karretjes van onnadenkende stukken linkse kerk. En dat is waar jij de fout in gaat, Frank. Boeije, zul je zeggen, het gaat een mediageil B-artiest om de publiciteit, om de mogelijkheid je liedje van 25 jaar geleden (nooit wat geworden) eens af te stoffen en je zakken te vullen en politiek correct te kunnen doen met meer camera’s dan demonstranten op een meer lege dan volle dam.

En dat allemaal voor een film die niemand heeft gezien, tegen een idioot die toch al veel te veel aandacht krijgt. Je maakt de naam ten schande, Frank, en daarom stel ik voor dat je voortaan door het leven gaat als Henk of Bert. En dan mag je voor mijn part best doorgaan met muziek maken. Daar luistert toch al heel lang niemand meer naar.

Frank

Een gedachte over “Oké, maar ken je Frank?1 min leestijd

Reageren verboten!