Spam2 min leestijd

Spam staat natuurlijk behalve voor vies vlees uit een blik – niet verrassend een Amerikaanse uitvinding – anno 2008 vooral voor ongewenste reclame. In je mailbox, maar vooral ook in het echte leven, in je brievenbus. Vaak bestaat die reclame uit flyertjes voor schrale feestjes of handjeklap-bijeenkomsten van de studentenkerk of een of andere afhaalchinees. Soms een vacature voor een of andere amateuristische hoerenkast.

Om je te wapenen tegen zulke rommel – hoe hilarisch soms ook – kun je brievenbus voorzien van de bekende NEE sticker. Met zo’n sticker op de brievenbus hoor je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer te krijgen. Een kwestie van fatsoen van de adverteerders/flyeraars om zich daar dan ook daadwerkelijk aan te houden.

Toen ik gisteravond met de Amsterdammer met een Amsterdams accent wat door de buurt kuierde kwamen we langs de brievenbussen van een flat. Op elke brievenbus (~150 stuks) zat een NEE-NEE-sticker. En uit elke brievenbus stak een flyertje voor een of andere dubieuze afhaalitaliaan. Zeker hier in de buurt wordt enorm veel geflyerd (veel brievenbussen lekker dicht bij elkaar) en het kan zeker op weekbasis flink in het oud papier lopen en daar heeft niemand behoefte aan. En daarom plak Je dus zo’n sticker op je brievenbus. Aan die sticker kan de postbode, of de onderbetaalde minderjarige flyeraar zien dat je niet gediend bent van hun rommel.

En toch elke keer je brievenbus vol rommel. Staan er sancties op het negeren van een NEE-sticker? Indien dat (nog?) niet het geval is, stel ik voor om alle bedrijven en instanties die deze sticker negeren zonder excuus te boycotten. En dat is niet alleen goed voor de hoeveelheid oud papier en dientengevolge voor het milieu, maar ook voor de markt. Immers, een beetje  bedrijf hoeft zich niet te verlagen tot zo’n vuige manier van reclame maken om aan klanten te komen…

Frank

2 gedachten over “Spam2 min leestijd

Reageren verboten!