Nelis Zondag, bedankt!2 min leestijd

JezusDe laatste tijd was ik, door een regerend CDA en CU, weleens bang dat de Christen-partijen in dit land te groot en invloedrijk aan het worden waren. Er is nota bene een minister van gezin, die met zijn incesttronie doodleuk – en volledig ongestraft – staat te verkondigen dat er in dit overbevolkte land, op deze overbevolkte wereld (nóg) meer voortgeplant moet worden.

Maar recentelijk is die angst – voor te veel Christelijke macht- weer redelijk verdwenen. Met dank aan een van die fundamentalistische partijen zelf nog wel. Nelis Zondag (nomen est omen) van de SGP heeft namelijk dat beetje vertrouwen en achting dat er misschien onder de bevolking leefde of begon te leven voor zijn middeleeuwse tweemansfractie vorige week donderdag moeiteloos in de kiem gesmoord en zijn partij weer eens heerlijk ouderwets belachelijk gemaakt.

Meneer vertelde namelijk bloedserieus dat hij zich namelijk hard wilde gaan maken voor een verbod op popmuziek. Dat leidt namelijk tot drank- en drugsmisbruik natuurlijk (en dat leidt natuurlijk weer tot seks en sodomie!). Vanaf nu alleen nog psalmen en opwekkingsliederen als het aan Nelis ligt. Dat ‘pop’ in popmuziek voor populair staat, lijkt Nelis niet zoveel te zeggen. Nu snap ik ook wel dat populair een woord is dat je niet niet kent als SGP-statenlid, maar Nelis, populair betekent zoveel als geliefd bij heel veel mensen. En je wint geen stemmen door mensen iets af te pakken waar ze veel plezier aan beleven. Zie het maar een beetje als het Hooglied bij jullie slag.

Want waarschijnlijk is het ’s nachts heimelijk bekijken van vunizge videoclips, op een van de muziekzenders, het enige waar Nelis zich tegenwoordig nog écht hard voor maakt. Mevrouw Zondag is immers – net als Nelis zelf – ook niet meer de jongste. Te oud voor het edele ambacht van het baren. En dus geen seks meer voor Nelis, want seks is uitsluitend voor de voortplanting. Voor het maken van meer Christenen. Desnoods bij neven of nichten. Maar seks doe je niet voor de leuk! En toch gaat het zonder seks een beetje jeuken, en dat geeft niet. Daar ben je man voor. Maar dan is het toch vervelend als masturbatie en seks in de taboesfeer van je geloofsovertuiging zitten. Dan maar zorgen dat de verleiding verdwijnt, dat is ook een oplossing. Intrekken die subsidie en verbieden die gore vuige vieze onzedelijke popmuziek en wel nu!

Desalniettemin bedankt Nelis. Dat je – wat je werkelijke motieven ook zijn – de SGP weer wat extra jaren terug richting de Middeleeuwen hebt weten te positioneren. Zo hoef ik nooit bang te worden voor een regerend SGP. En op de koop toe valt er zo ook weer eens iets te lachen in de politiek!

Frank

5 gedachten over “Nelis Zondag, bedankt!2 min leestijd

  1. Ja hallo, Manke Nelis hier. Ik ben zojuist 180 graden gedraaid in m’n graf. Heerlijke vunzigheid in de kelders van louche cafeetjes in de Jordaan is niet meer, mede door gristenhonden die mijn naam dragen. Gaat toch heen en vermenigvuldig u.

  2. wat een looooser hahahah verbod op pop muziek.

    THEY CANT STOP US LET THEM TRY FOR HEAVY METAL WE WILL DIE

  3. Precies Frank!
    Voortplanten en kinderen baren laten wij maar aan de moslims van ons land over.
    Stakker!

Reageren verboten!