Freddie1 min leestijd

FreddieZojuist in de bus, de bekende lijn met de twee gelijke cijfers, van de stad naar huis. Een bijna lege gelede bus met achter het stuur een vrij gezette kale buschauffeur met grote zonnebril en een snor waar wijlen Freddie Mercury jaloers op zou zijn geweest. De man vertelt me dat ik niet hoef te stempelen omdat ik dat ‘net’ nog gedaan had. Ik wil nog zeggen dat hij zich minstens een uur vergist, maar het was goed. Prima, bedankt Freddie!

Zijn muzikale repertoire onderweg, hij had namelijk een kleine cd-speler bij zich, bleek echter geen Queen te bevatten. Wel veel muziek uit hetzelfde spectrum en dan met name heel erg veel Abba, waarvan hij de meeste nummers zacht – doch luidkeels – meezong. En zong hij niet, dan floot hij wel. Vlak voor het eindpunt van de lijn, waar de chauffeurs altijd even ‘gezellig een bakkie doen’ en wat praten, wordt de muziek abrupt uitgezet. Dit was zijn kleine geheim. Voor ik uitstapte wenste ik hem nog een fijne dag en vroeg hem of hij nog een drankje ging doen op een terrasje straks. Dat ging hij, een Heineken. Een lekkere Freddy!

Frank

2 gedachten over “Freddie1 min leestijd

  1. Dit geheim ga je wel hier verklappen maar verder nergens…. het lijkt mij toch een saaie baan zo zonder muziek alleen achter het stuur de hele dag mensen van A naar B te brengen…

    Proost!

Reageren verboten!