Eten in Ekko2 min leestijd

Vrijdagavond. Je wil wat eten en het mag niet te duur zijn. In Utrecht zou je dan – indien niet allergisch voor vegetarisch eten (uiteraard zonder vlees, maar wel drie gangen) in een muziekcentrum vol enigszins alternaltieve mensen – naar de ekko kunnen gaan. Dat was wat wij deden in elk geval. We hadden gereserveerd voor het niet-rokersdeel, dat waarschijnlijk alles behalve de twee tafeltjes voor het raam besloeg. Het stroomde behoorlijk vol, meestal is dat wel een goed teken. De cola smaakte naar pepsi en de spa rood naar sourcy met bubbels.

Het tempo bij de bediening zat er in het begin goed in, en tijdens het opnemen van onze drankkeuze vroeg de serveerster of we meteen aan het voorgerecht wilden beginnen. Omdat we naar de Ekko gekomen waren voor het eten en niet voor de cybergothic piekendisco Cyberia, wilden we dat uiteraard wel. Niet veel later stond er een bordje sinaasappelcouscous voor onze neuzen. Zoals altijd met couscous was die vrij droog (want: zonder sausje). Maar de smaak was wel goed.

Hoofdgerecht malfatti met paprikasaus en met pilav gevulde uiDe volgende ronde was het hoofdgerecht, malfatti met paprikasaus en gevulde ui met pilav en een stuk brood. Erg lekker, al kon de pilav wel iets gekruider. De paprikasaus was zelfgemaakt en erg goed. Malfatti pastte hier prima bij. Na het hoofdgerecht kwam weer de vraag of we meteen door wilden gaan met het toetje. Nadat we kenbaar hadden gemaakt dat we dat wilden en vervolgens een lange tijd hadden gewacht – het begrip meteen heeft blijkbaar niet overal dezelfde betekenis – kwam het toetje. Mangolassie, met als verrassing een blaadje munt. Smakelijk en luchtig.

Als je niet te veel geld hebt uit te geven maar toch ergens uit eten wilt, als je tegen enigszins alternatieve mensen kunt, als je het niet erg vindt om niet altijd vlees te eten, dan kun je goed terecht in Ekko. Maar alleen op donderdag- en vrijdagavond tussen 18 en 19 uur, de andere dagen van de week zul je elders moeten eten.

Frank

5 gedachten over “Eten in Ekko2 min leestijd

  1. Ik lees het al, je bent heel wat meer thuis in de vreemde keuken dan ik. Die mangolassie lijkt me overigens echt wel de moeite waard om zelf eens te maken yummy!

Reageren verboten!