Factor Gaap3 min leestijd

giel

Giel Beelen (1971), belichaming van staatszender Hilversum 3 en tevens ’s lands oudste puber, is bij het grote publiek vooral bekend als ‘dat vreemde figuur’ dat af en toe bij De wereld draait door aanschuift. Indien het je nog niet was opgevallen, heeft Giel Beelen- zoals zovelen – een chronisch tekort aan aandacht. Vervelend verschil tussen hem en veel anderen is dat Giel Beelen altijd wel ergens met zijn kop op televisie mag komen als hij vindt dat hij niet genoeg aandacht krijgt. Dan trekt hij een of ander puberaal t-shirt aan met daarover een te groot colbertje, zet een stom petje op en doet dan ‘opmerkelijke’ uitspraken.

Giel Beelen is een apart persoon, dat staat buiten kijf. Zo draait hij op de radio naar eigen zeggen alleen muziek die hij goed vindt. Dat hij dientengevolge meestal een nummer of 10 heeft om een uitzending van een uur mee te vullen lost Giel wat graag op met zinloos gepraat over vooral Giel. En dat zet zich blijkbaar door naar het privéleven, want zelfs ex Marisa Heutink kon het niet meer verdragen nadat ze middels het arme kereltje zelf ook een positie in het radiowereldje had veroverd. Wat beweegt die man toch? Als het puur narcisme was, zou je in eerste instantie verwachten dat hij wat vaker onder de douche zou staan, zich vaker (en beter) zou scheren en toch minstens 2 à 3 keer per jaar de kapper en de dermatoloog zou bezoeken in plaats van met vies, vet lang haar en een gezicht met puisten zichzelf op televisie zou laten verschijnen. Tenzij je beseft dat die schijnbare onverschilligheid een zorgvuldig aangemeten houding is, die alleen maar extra aandacht oplevert. Hij doet of niets hem interesseert, want dat is ‘vet cool’.

Omdat de langharige 3fm-presentator bang is dat Nederland hem tijdens de komkommertijd zal vergeten, kwam hij 2 juli jongstleden met een nieuw en ‘baanbrekend’ programma waarin hij, en ik citeer het officiële persbericht maar, “de meest vreselijke experimenten ondergaat”. Het is algemeen bekend dat er vooral tijdens de zomer eigenlijk alleen maar pulp op tv is (Wie is de chef, De Bloemenstal) en Factor Giel voldoet zeker aan die verwachting. Tijdens het zappen kwam ik er de afgelopen weken af en toe langs en wat me vooral op viel, was dat het met veel bombarie, in krant, op radio en op televisie wordt gebracht, maar dat het – zoals eigenlijk alles van en met Giel Beelen – eigenlijk niets voorstelt. Giel bokst met een profbokser, Giel zit in een koelcel, Giel doet een rolstoelrace, Giel zit in een kippenhok, Giel begraaft zich levend (gedurende maar liefst 10 minuten), Giel zit in een brandende container, Giel drinkt een keer te veel alcohol en ga zo maar door. Uiteraard allemaal onder begeleiding van ruim aanwezig medisch personeel (alsof het niets kost en alsof die mensen niets beters te doen hebben). Ook werd Giel ‘gemarteld’, waardoor hij zelfs even in de komkommer-editie van Nova mocht aanschuiven.

Nu ben ik natuurlijk niet heel erg thuis in de pulptelevisie, maar het viel mij op dat alle ‘extreme experimenten’  stuk voor stuk en al talrijke malen – bovendien veel beter – uitgevoerd zijn in andere programma’s als Jackass, Jules Unlimited, 6pack, Brainiac et cetera. En zo denken meer mensen erover, Factor Giel wordt – ondanks alle reclame – amper bekeken. Laten we hopen dat de VARA het niet gaat proberen met reruns als de komkommertijd weer voorbij is. Laten we hopen de Giel factor, bestaande uit onverzorgd uiterlijk, hard ‘poep’ roepen en valse onverschilligheid, uitgewerkt raakt en dat Nederland eindelijk Giel-moe is. Ik ben het in ieder geval wel…

Frank

3 gedachten over “Factor Gaap3 min leestijd

  1. Hier kan eigenlijk maar 1 ding over gezegd worden; Giel, laat je nogmaals levend begraven, maar hou ’t langer dan 10 minuten uit.

  2. haha! serieus! dat je dat uberhaupt hebt bekeken =] ik snap niet hoe je daar kunt blijven hangen tijdens het zappen, ik word al Giel-moe als ik eraan denk.

Reageren verboten!