Mo is de chef2 min leestijd

Dat het ’s zomers meestal geen zin heeft je televisie aan te zetten voor wat vermaak, is algemeen bekend. Tijdens de komkommertijd worden vrijwel uitsluitend slappe herhalingen uitgezonden. De vierenzeventigste rerun van Friends, et cetera. De enkele nieuwe programma’s zijn van zo een abominabele kwaliteit (met dito presentatoren) dat de zenderbazen het niet zouden durven ze in de rest van het jaar uit te zenden. Kijk doordeweeks rond kwart over zeven des avonds even naar RTL4 en je snapt meteen wat ik bedoel. Ene Nicolette van Dam, niet gehinderd door enig tact of inzicht, die dan heel journalistiek aan een huilende vrouw – die net heeft verteld dat haar moeder onlangs is overleden – vraagt of ze soms haar moeder mist.

En toch zitten er heel soms ook programma’s tussen die er met kop en schouders bovenuit steken en die eigenlijk op het eerste gezicht niet thuis lijken te horen in de komkommertijd. Ook op RTL4 is er namelijk het overgesponsorde feelgood kookprogramma Wie is de chef. In dit programma koken vier vreemden beurtelings voor elkaar. Eén van hen is een professioneel chefkok, de andere drie zijn amateurkok en dus in het dagelijks leven eigenlijk huisvrouw, dansleraar, automonteur of accountant. Aan hen de taak om aan de hand van deze maaltijden te achterhalen wie de chefkok in het gezelschap is. Subtiele kruisverhoren, onzekerheid, slecht acteurschap, uitgedachte spelletjes, soms leuke gerechten, homoseksuelen met wansmaak, mensen met de complete bibliografie van Adolf Hitler in de kast, rauwmensen en ga zo maar door. Ja, dit is naar komkommerbegrippen best een leuk concept.

Wie is de chef kent echter, het was bijna te verwachten, een groot manco. Een misplaatst gebruik van dramatische ironie. De kijker weet namelijk steeds vanaf het begin welke van de vier kookliefhebbers de chefkok is. En dat is jammer, het zou leuk zijn geweest om te proberen, thuis vanaf de bank, te achterhalen wie van de vier nou zijn of haar brood verdient achter de kachel. Een soort whodunnit. Maar helaas, dat gaat niet. Sterker nog, kijken hoeft eigenlijk niet eens meer. Nu weten we namelijk al op maandag dat vrijdag zal blijken dat Mo (echte naam Ali) de chefkok is.

Frank

9 gedachten over “Mo is de chef2 min leestijd

  1. Haha lol, ik zat gisteren toevallig hier ook naar te kijken, Mo de autohandelaere. Maar inderdaad, ze hadden het verder kunnen uitmelken door bijv. SMS CHEF MO naar 4444, zodat je nog leuke overgespondorde titanium messenset kan scoren.

  2. ondergetekende werkt in het restaurant in Utrecht van ‘chef Bert’van ‘wie is de chef’ van een paar weken terug en ontvangt graag de complimenten per mail.

  3. week 3, lambèr die expres zijn runderlende liet doorslaan (oid)

    sjakie op de hoek, als in…?

  4. Volgende week mag de kijker meeraden wie de chef is… Zouden ze bovenstaand stukje (van alweer ruim een half jaar geleden) gelezen hebben? 😉

Reageren verboten!