Fakkels en kroonkurken1 min leestijd

Spuit elf geeft modder. Onze vadsige troonopvolger Prins Pils, heeft, om hem zoet te houden zolang mamma nog op het pluche zit, tal van schijnbaantjes. Een daarvan is het baantje van lid van het Internationaal Olympisch ComitĂ©. Past goed bij zijn afgetrainde lichaam (overigens dezelfde reden waarom Erika Terpstra daar ook wat schnabbelt). Effectief stellen dergelijke baantjes – behalve zo af en toe een borrel en een schandalig buitensporig diner – natuurlijk niet zoveel voor voor de prins, behalve dan dat hij af en toe iets mag roepen in de media.

Zo ook gisteren. Meneer had namelijk een spaarzaam helder moment en bedacht dat de fakkeltocht – de tocht van het Olympisch vuur door een hoop landen – maar afgeschaft moet worden. En waarom? Omdat er de afgelopen editie te veel protest was rondom die tocht. En dat mag niet van de prins, protesteren. Dat een land (China) al 60 jaar een ander land (Tibet) onderdrukt en stelselmatig de hele bevolking over de kling jaagt, dat moet maar kunnen. Sport staart daar boven en heeft daar niets mee te maken, ook niet als het ene land de Olympische Spelen op raadselachtige wijze krijgt toegewezen. Sport verbroedert en “sport gaat altijd boven politiek”. Al moet die marathon door een halfopengewerkt massagraf. De sport gaat door! En over die paar miljoen doden en de onderdrukking van een volk moet gewoon niet gesproken worden tijdens de sport. En dat is niet makkelijk praten vanaf het pluche, dat is gewoon zo. Punt. Je weet meteen wat voor staatshoofd zo iemand wordt in de nabije toekomst. Laten we hopen dat de enige kroon die deze man de komende tijd ziet de kroonkurk is blijft.

Meer over deze kwestie bij het werkschuwtuig.

Frank

2 gedachten over “Fakkels en kroonkurken1 min leestijd

  1. Al die fakkelbrigradiers, zoeken massaal de balans en klappen aan het bier, trappen zwaar plezier. Ik kom uit een stad waar altijd wat aan de hand is, de stad die vergeten lijkt te zijn als Atalantis. Die als een plant is, blijft groeien tot gigantisch, de stad waar lang niet elke dame elegant is in.. Zwolle, Zwolle, Zwolle! Oh nee, daar ging ’t niet over.

Reageren verboten!