Ovis aries1 min leestijd

Ik stond maandag buiten een espresso te drinken terwijl ik wat voor me uit stond te staren over een nabijgelegen weiland. Opeens hoor ik achter mij twee paniekerige meisjes naderen. Ze lopen langs mij heen, richting het hek dat het weiland afsluit van het stuk grond waar ik sta. Ze beginnen omslachtig dit hek te beklimmen en vragen of ik even kan helpen. Helpen met over een hek klimmen? Dat doen ze maar lekker zelf. Nee, er ligt daar een schaap al een tijdje op zijn rug. Verhip, dat was me nog niet eens opgevallen.

Maar vooruit, ik zet mijn espresso neer en loop op een drafje richting het hek. En spring er op het laagste punt overheen (een kwestie van logica). Rustig loop ik naar het stikkende schaap toe en lees de paniek in haar ogen. Maar het schaap boft, want gelukkig weet ik dat je zo’n beest nooit zomaar overeind mag duwen omdat er dan een maagverzakking kan optreden, gevolgd door (een dag of wat later) de dood. Ik zet het schaap weer netjes op haar poten en loop snel terug naar het hek, waar de dames inmiddels net overheen zijn geklommen. “Het is volbracht,” zeg ik en spring weer over het hek heen, terug naar mijn koud geworden espresso. Eigenlijk vind ik dat de boer van wie het betreffende schaap is mij wel mag belonen. Een lekker broodje shoarma graag.

Frank

42 gedachten over “Ovis aries1 min leestijd

 1. Ik studeer (wat heet) biologie en dan hoor je wel eens wat – al is dit totaal niet de richting die ik op ben gegaan binnen de studie.

 2. Omdat ik te laat was om te stoppen en wat anders (wat?) te gaan doen. Het ging te makkelijk en ik dacht dat het vanzelf wel leuk en interessant zou worden. Helaas.

  En soms ben je dan opeens zo ver gevorderd dat er eigenlijk geen weg meer terug is. Na 2 jaar stoppen zou zonde zijn, zo dicht bij een Bachelor. Zonder al te veel gedoe m’n BSc gehaald afgelopen jaar en ik begin dit jaar aan een – iets minder plantjes/wormpjes-achtige – master. Daarna zie ik wel weer, maar dan ben ik in ieder geval gediplomeerd ๐Ÿ˜ฎ

 3. hmm ik ben ook gediplomeerd en ik doe er geen donder mee want ik wil niet worden waarvoor ik gediplomeerd ben.. Maarja het lijkt wel interessant opzich.. ik heb een diploma *hoera*

 4. Ja, precies. Dat is het ook een beetje. Het gaat me dus wel makkelijk af eigenlijk, maar ik blijf het zien als iets wat verder niet zoveel met m’n leven te maken heeft. Het staat los van wie ik ben en wat ik รฉcht leuk vind.
  Ik zie mezelf bijvoorbeeld later dus echt totaal niet werken in een laboratorium of zo…

 5. Nouja we kunnen altijd ons diploma nog inlijsten om naar te kijken =] En dankzij het fenomeen ‘thuisstudรญe’ ga ik nu eindelijk de kant op die ik wil =]

 6. Dat dacht ik ook al.. Dan kan ik straks externe defibrillatie toepassen op mensen die van schrik een hartverzakking krijgen omdat mijn ontwerpen zo mooi zijn =D

 7. Uiteraard. Maar als je oma mag lezen van je vakantie in Portugal, waarom dan niet dat een wildvreemde koffie met je wil drinken? ๐Ÿ˜‰

  Je oma is hier ook welkom trouwens hoor. (Al ben ik misschien vaak wel wat minder politiek correct dan jij)

 8. Nope klopt.. ik moet eerlijk bekennen dat ik me daar helemaal niet in verdiep ik heb mijn hoofd al veel te vol met de dagelijkse beslommeringen.. Is ook gelijk de reden dat ik niet zo vaak bij je reageer want dan ben ik ergens weer helemaal niet van op de hoogte en kan ik er dus ook niks over zeggen.. Maar wat dat betreft past mijn oma goed op jou weblog want die is gek op politiek, en vooral discusseren over de politiek.

 9. ha dat verklaart gelijk dat msn spam emailadres dat ie me gaf.. weer wat geleerd. Weetje wat je gewoon een keer moet doen.. een gastlog schrijven over de politiek op mijn keekstar.nl voor mijn oma Haha! Dan komt ze daarna misschien wel spontaan bij je lezen..

  Ze heeft het overigens best wel druk met al die logjes.. mijn tante, moeder, vader en ik hebben er eentje en die leest ze elke dag =]

 10. Misschien doe ik dat wel een keer. Hoewel ook weer niet alles over politiek gaat gelukkig.

  En gelukkig leest mijn oma – voor zover ik weet – niet mee. Ik zou me dan toch onbewust inhouden en minder makkelijk over sommige dingen schrijven denk ik. Was al erg genoeg dat m’n ma een poos geleden opeens iets uit een stukje aanhaalde tijdens het eten…

 11. Sja.. ik schrijf ook niet altijd wat ik vind of voel hoor.. Ik vond Portugal namelijk helemaal niet zo leuk als ik deed voorkomen, maar dat kon je uit mijn logjes niet halen.. dat had ik denk ik niet zo gedaan als ik wist dat mijn famillie toch niet meelas.

 12. trouwens ik weet ook wel dat je niet alleen over politiek schrijft. Dit verhaal bijvoorbeeld.. over het schaap wat jij rechtop hebt gezet.. geweldig verhaal, Ik zag het helemaal voor me =D

 13. Ik was met een vriendin.. die bleek toch niet zo gezellig te zijn achteraf gezien.. Het kwam erop neer dat ik veelal in mijn eentje was en ik heb vrijwel niks gezien van het ‘echte’ portugal, terwijl ik juist veel meer interesse had in het binnenland dan in die stomme toeristische stad waar we zaten.

 14. Dat is best wel jammer. En niet alleen van de vakantie, maar het zou ook best nog wel wat effect kunnen hebben op die vriendschap kan ik me voorstellen. Of weet zij niet hoe je je erover voelde?

 15. dat weet ze wel.. het is alleen nog niet helemaal tot haar doorgedrongen geloof ik. Ze was de volgende vakantie al aan het plannen, en ondanks dat ik gezegd heb dat ik volgend jaar niet mee ga met haar gaat ze gewoon door met plannen.. Maargoed, dat moet ze dan zelf maar weten.. ik ben weer een stukje wijzer, en ik heb er tenminste zelf nog wel wat van gemaakt in plaats van alleen te doen wat zij wilde (terrasje pakken en toeristische winkeltjes bezoeken)

 16. Gelukkig maar, zou zonde zijn om je hele vakantie te laten verpesten door zoiets. Sjakie zit trouwens al uren smachtend op mail te wachten en te zeuren tegen mij dat je op msn moet komen ๐Ÿ˜‰

 17. oO moest ik hem mailen dan? dat heeft hij er niet bij gezegd hoor.. hijs wel een beetje laat dan want ik moet zo slapen.. duty calls =]

 18. Cool, allemaal hippe oma’s. Die van mij is er ook al zo eentje, RSS-feeds bij de vleet, surft meer dan ze in Australie doen, eet spam voor ontbijt en heeft fiber-to-the-zorginstelling.

 19. En wederom wordt de wereld van de uiteindelijk onvermijdelijke ondergang gered door jawel hoor… een bioloog! De eerste keer dat een bioloog iets nuttigs doet in plaats van het gebruikelijke collegezaal-opvul-gedrag…

 20. Ik leef nog… min of meer… Ouwe ecoloog? Gaan we schelden? Ik noem jou toch ook geen UBV-er?

 21. Die Lifesciences dag heb ik verstandig doorgebracht op het terras op de Neude. De intentie om te gaan was wel aanwezig echter. Naar die seminars moeten wij eens in de maand, dus donderdag is de eerste voor ons. Maar ja ik ga er wel naar toe ook al gaat het over ‘functional foods’. Ik zie jou donderdag, misschien kunnen we de dag afsluiten met een biertje in de hand? Over echt ‘functional food’ gesproken…

Reageren verboten!