Uggs en kastanjes1 min leestijd

De zomer is sinds zondag officieel voorbij en de dagen worden weer korter, grijzer, kouder en regenachtiger. Tijdens een wandeling naar de buurtsuper zag ik net al de eerste kastanjes liggen, tussen de eerste bruine bladeren, uit de boom gevallen als een ex-anarchist uit GroenLinks. Wat me echter, al dat seizoensgeweld ten spijt, pas echt met mijn neus op de herfstfeiten drukte, was de aanblik van de eerste in het wild rondlopende Uggs. Je kent ze wel. De afzichtelijke – en met prijzen van rond de 100 euro bovendien belachelijk dure – Australische laarzen die een paar jaar geleden zo vreselijk trendy waren. En, godbetert, ze lijken helemaal terug te komen.

Nu ben ik zelf ook niet echt een ras-estheet als het op schoeisel (of kleding in het algemeen) aankomt, en ik geloof best dat Uggs lekker zitten, maar kun je voor dat geld niet vele paren ‘normale’ pantoffels kopen? Gewoon lekker voor binnen. Warme voeten en zo, ik snap dat best. Maar dames, en homoseksuele heren, bekijk die dingen nog eens goed, het zijn toch écht gewoon overprijzige veredelde pantoffels. Wat bezielt jullie toch om die aseksuele eskimolaarzen ook buiten te dragen? Gewoon niet meer doen. Uggs is Australisch voor Ugly.

Frank

8 gedachten over “Uggs en kastanjes1 min leestijd

  1. Alleen uvjes alsmede ordinaire trutjes uit die befaamde “Vrijstaat voor tuig” in het oosten van Zuid-Holland dragen deze verwerpelijke vorm van schoeisel!

Reageren verboten!