De afrekening1 min leestijd

Gisteren ging het bijna fout. Er waren, om de economische crisis met eigen hand de strot om te draaien, in de stad nieuwe schoenen gekocht en we besloten aan het eind van de middag bij de Hollandse Eenheidsmaatschappij een cappucino (zonder cacao!) te gaan drinken. Gewoon omdat we daar zin in hadden en gewoon omdat we er langs liepen. We geven onze bestelling door, er wordt gepind en we weten zelfs een plekje bij het raam te bemachtigen. Ik neem net mijn eerste slok als we plots worden aangesproken door de verkoper van zojuist. Heel even dacht ik dat hij het achteraf toch niet comme il faut vond om na 11 uur des ochtends nog een cappucino te drinken. Een principe waar ik zelf overigens al lang geleden vanaf ben gestapt. Er was echter iets niet helemaal goed gegaan met de pin-transactie.

Frank