Niet al te hoog…1 min leestijd

… maar ook niet de laagste. Dat is de titel die ik gisteren tijdens een onpersoonlijke, gehaaste en ontzettend rommelige ‘ceremonie’ in ontvangst mocht nemen. Volgens een van de sprekende bollebozen, kwam het uit het ‘Latijns’ en betekende het zoveel als dat ik een laurierbessenboer was en nu kon gaan tuinieren. Intellectueel dan. De slechte metaforen waren niet uit de lucht. Evenals de ingestudeerde grapjes. Over het handen krijgen van bollebozen, en ze vooral ook terug moeten geven. Je kent het wel, wat een bulshit (sic). Wikipedia houdt het overigens op “iemand van nobele of gegoede afkomst met een sociale of maatschappelijke status die niet al te hoog is maar ook niet de allerlaagste”. Over die afkomst en status valt nog te twisten, maar ik ben in ieder geval – volgens mij – geen laurierbessenboer. Felicitaties mogen desalniettemin hieronder.

Frank

6 gedachten over “Niet al te hoog…1 min leestijd

Reageren verboten!