Hardcore is niet dood1 min leestijd

Hardcore is niet dood, maar zou dat uiteraard wel moeten zijn. Heel erg hard dood. En kapot. Vooral om 2 uur ’s nachts. Vooral bij je buren. Dan is er zo ontzettend veel moois gemaakt qua muziek, en dan ga je met je kaalkoppige vriendjes en vriendinnetjes, met strak naar achteren gekamde staarten, luisteren naar een monotoon, inspiratieloos, gebeuk. Al die jaren na dato snap ik het gewoon nog steeds niet. Wat is er nou zo leuk aan hardcore?

Frank

38 gedachten over “Hardcore is niet dood1 min leestijd

 1. geen idee wat er ‘aan’ is. Het is wat jij al schrijft en toch trekt het best wel veel mensen aan. Beetje jammer dat jij dan net buren hebt die daar van houden, midden in de nacht, mensen die zich toch van niemand iets aan trekken…. beetje jammer

 2. beetje jammer dat iedereen denk dat gabbers of mensen die van hardcore houden assosiaal zijn. je zou eens mee moet gaan naar zo`n feest dan zie je dat het niet zo is. iedereen is sociaal en accepteerd elkaar zoals is ie.
  Het is niet als met buitenlanders : de rotte appels verpesten het voor de goede.
  en iedereen heeft een hekel aan ze .
  net als buitelanders is niet elke gabber slecht en aso en draait midde in de nacht harde muziek.

  het is ook niet zou dat gabbers niet van andere muziek houden/

  scheer niet alles over in kam !

 3. Ik vind hardcore erg vermakelijk, maar misschien is mijn smaak gewoon veel te breed.
  Welke muziek ik luister is erg afhankelijk van mijn stemming en soms kan ik heerlijk uit mijn dak gaan op een uurtje ‘vet hakke’. Distorted bass, veel rpm, heerlijk alle agressie eruit. Maar niet om 2 uur ’s nachts als mijn buren liggen te slapen idd.

 4. Jullie fucking hardcore haters
  luister ullie je eigen muziek en wij de onze !!
  wij zeike tog ook niet over jullie muziek !!!
  laat iedereen in zijn eigen smaak en ga niet denken dat mensen die hardcore luisteren gelijk gabber of asociaal zijn !!
  ik luister ook hardcore en ben alles behalve asociaal of laag opgeleid !!
  laat ieder in zijn eigen waarde en houd muziek voor wat het is, de een houd ervan, de ander niet !
  discussie afgelopen.

 5. Sowieso klopt het beeld over hardcoreliefhebbers niet meer. Op feesten lopen de meest verschillende mensen rond uit totaal verschillende milieus, en niet alleen gabbers. En als ik eerlijk ben zijn de gabbers die ik ken veel respectvoller dan de meeste andere mensen die ik ken, maar dat is uiteraard mijn ervaring.
  Ik vind het een beetje zielig en van laag niveau getuigen als je beweert dat alle hardcoreliefhebbers laag opgeleid zijn. Dan ben je wel erg kortzichtig.

 6. Hardcore zal altijd blijven bestaan of je dat nu wil of niet. het is en heel bijzondere muziek styl. Veel mense houde ervan en op feesjes is het echt super om ze bezig te zien en om de dikke harde bas in je lijf te voelen. maar zelf hou ik meer van hardstyle en tekstyle het is en deel van mijn leven geworden en deel door mijn vriend. We gaan vaak naar cherrymoon en complex en natuurlijk alle evenementen en daar zit altijd wat hardcore tussen heb er dus helemaal geen probleem mee. heb er zelf en paar op mijn ipod staan. ben helemaal verlieft geworde over het hardcore, hardstyle en tek wereldje het is gans anders dan hoe de mense denken. we zijn fier met hoe we zijn dus gabbers en wat dan ook blijve gaan en blijve flashe 😀 Grooeetzzz

 7. Joh, herken je sarcasme. Mijn bericht was puur gericht op Mnon… Het is wel jammer dat met de rest van de berichtjes mijn sarcasme waarheid wordt.

 8. Echt waar hoor.Daar heb je weer van die ouderwetse zeurders over hardcore.
  ik ben van 1978 luister naar veel soorten muziek o.a pink floyd(ben op pulse the concert in London geweest)andre hazes,en andere nederlands talige muziek.En natuurlijk niet te vergeten,doe maar,normaal en de heideroosjes.
  Lekker bier zuipen en elkaar de t-shirts van het lichaam scheuren.
  En dan heb je nog de house.(voor de slimmerikken onder jullie)Dit is een verzamelnaam voor deze muziekstroom.Onder deze bedoel ik mee hardcore,terror,speedcore en dan het rare happy hardcore.Maar ambient,jungle,trance en techno valt ook onder housemuziek.Zo heb je nog de UK hardcore,Frenchcore enz enz enz.Weten jullie wel eens wat het woord gabber letterlijk vertaald betekent.(zie dikke van Dalen)=een woordenboek.
  Het betekent vriend,kameraad,budy enz enz enz.Ik voel,ben en blijf mezelf een gabber vinden.Hardcore is een manier van leven.Het zit in je of niet.
  Voor mij persoonlijk heeft het menig leuk feestje opgeleverd en levert het nog steeds elke dag rust en voldoening in mijn leven.Heb kids en uiteraard dus een leuk gezin enz enz enz.En ben vorig jaar nog weer wezen feesten in Kardinge.
  De echte hardcoreliefhebbber weet natuurlijk in welke stad/provincie dit is.
  Hellbound was daar toen.En zoals altijd een volle zaal met ong.10000 vrolijke rondhangende,springende of beukende hardcore liefhebbers.En net als in 1994 toen ik mijn eerste grote houseparty meemaakte(mysteryland Maasvlakte)was de sfeer perfect en 1 en al vriendelijkheid.Dus om even samen te vaten,hardcore is al ruim 20 jaar de best en snelst groeiende muziekstroom sinds rock en roll.Wat ooit ook controversiele muziek was.Werd ook ondergewaardeerd net als de hele housemuziekgeneratie nu word ondergewaardeerd.Maar zo kan ik nog wel even doorgaan en dat is voor mij niet aan de orde(besteed mijn tijd liever nuttiger dan over andermans smaak te ouwehoeren.Over smaak valt niet te twisten.THE END AND I,LL ALWAYS BE HARDCORE TO THA BONE.DANCE OR DIE MOTHER….ERS

 9. P.S. DEZE MIJNHEER,IK DUS HEB ALEEN MAAR BASISSCHOOL GEDAAN EN DURF MET ALLE MENSEN VAN WELK MILEU OF NIVEAU DAN OOK TE DISCUSEREN MAKE MY DAY HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

 10. HET IS STIL AAN DE OVERKANT HAMAS HAMAS ALLE AJAXIEDEN AAN HET GAS
  YEAH ROTTERDAM HOOLIGAN FOR LIVE

 11. @Marlies: NOU KOM MAAR OP MET JE HOOGBEGAAFDE ONZIN JIJ KRENKT MENSEN MET JE UITSPRAKEN EEN GOEDE OPLEIDING IS GEEN BASIS VOOR EEN GESLAAGD LEVEN GELUK LIEFDE EN BLIJDSCHAP DAARINTEGEN ZIJN DE FUNDAMENTEN VOOR EEN GELUKKIG LEVEN EN NIET OPLEIDING GELD OF AANZIEN JA GELD IS MAKKELIJK MAAR GELD LIGT OP STRAAT(FIGUURLIJK GESPROKEN NATUURLIJK) EN DAAR HEB JE GEEN OPLEIDING VOOR NODIG OM DAT TE VINDEN.WEET JE MIJN MENING OVER JOUW TEKSTEN/UITSPRAKEN JIJ BENT ERG KORTZICHTIG HEBT EEN MENING OVER IETS WAT JE WAARSCHIJNLIJK NOG NOOIT HEB GEVOELD EN MEEGEMAAKT HETGEEN IK LIEFHEBBEN NOEM
  JIJ BENT ZEKER ZO,N VERSTOTEN BREEZER SLETJE MOOIE CLUBKUT DAT JE BENT BEETJE EEN ECHT HOLLANDS PRODUKT AFKRAKEN VIEZE VUILE LANDVERRADER VRIENDELIJKE GROET PETER ALIAS THA SPEEDFREAK

 12. @Marlies: EN BEWIJS MAAR DAT JIJ WEL HOOG OPGELEID BENT
  IK KAN OOK WEL ZEGGEN HEB MORGEN TWEE OPERATIES TE DOEN BIJ LEVENSBEDREIGENDE SITUATIE,S MAAR JA IS DAT OOK ZO
  GELD OOK VOOR JOU MEID
  IK BEN 32 EN LEEF OP HARDCORE PINK FLOYD EN NOG VEEL MEER MUZIEK
  ZELFS BEETHOVEN EN BACH KAN IK UREN NAAR LUISTEREN WIE GEEFT JOU HET RECHT OM ZO OVER MENSEN TE OORDELEN TERWIJL JE ZE NIET PERSOONLIJK KENT
  DAT NOEMEN ZE IN HOKJES PLAATSEN
  DAARMEE HELP JIJ DE MAATSCHAPPIJ ALLEEN MAAR MEER NAAR DE KLOTE WIE IS HIER NOU NIET HOOGBEGAAFD DAN JIJ TOCH ZEKER DOM WICHT DAT JE BEN
  MEELOPER ENZ ENZ ENZ
  HEB GEEN ENKEL GOED WOORD VOOR JOU
  ALS JE NU EENS EEN STERK ARGUMENT ZOU HEBBEN EEN BASIS WAAR JIJ JE BEVINDINGEN OP BAZEERD
  MAAR NEE IK WEET NU AL DAT JIJ DAT NIET EENS WEET
  WACHT IK WEET HET AL
  JIJ BENT NATUURLIJK GELOVIG
  GEEN EIGEN MENING HEBBEN
  HOEVER WIL JE DXCE GROND IN MEID
  IK HEB HEIPALEN GENOEG OM JOU MET JE ONZIN PRAAT COMPLEET ERONDER TE STAMPEN

 13. @Frank: EN JIJ NET ZO BEETJE MEELOPEN MET MARLIES GA IS EEN NACHTJE MEE DAN NAAR ZO,N FEEST
  VAN DE GEKSTE MENSEN KRIJG JE EEN HAND OF EEN AAI OVER DE KALE KOP
  ALLEMAAL TEKENS VAN SAMENHOORIGHEID ENZ ENZ.
  DE REST VAN DE MENSHEID ZIJN BEESTEN WIJ KUNNEN ZINLOOS DODEN GEEN ENKEL DIER TER WERELD DOOD VOOR PLEZIER WIJ MENSEN WEL
  EIGENLIJK SPOREN WE HEM DAN TOCH HELEMAAL NIET NIEMAND NIET
  DE HELE MENSHEID KOMT VOORT UIT EEN MAN DIE SLAAF WAS VAN ENE VENT DIE NEUKT EEN MAAGD EN ZIJ BEVALT ALS MAAGD HOE KAN EEN MAAGD BEVALLEN ALLEEN DAT AL
  MAAK JULLIE DRUK OM DE LEUGENS UIT WASHINGTON,BRUSSEL EN DEN HAAG DAAR ZITTEN DE GEKKEN DIKKE BRANDBOM OP JULLIE EN HET HELE FOCKING GEDOE IN DEN HAAG(EN DAN HEB IK HET OVER HET BINNENHOF)DE MONARCHIE NOG ZOIETS
  DOOD AAN ONS KONINGSHUIS KOST VEEL TE VEEL BELASTING

 14. wat een opmerking beste man/kind.dat laat pas zien wie er laag opgeleid is.
  durf je de dialoog niet aan ventje.STUMPER DAT JE BEN

 15. Dialoog? Als ik nu niet zou reageren zou ik het toch echt op monoloog houden. En daar komt nog is bij, ik spreek liever niet voor anderen maar doe het toch, dat een dialoog meestal inhoudt dat je elkaar serieus neemt. Ik kan me voorstellen dat dat 1 van Frank zijn redenen is om niet te reageren.

  Hij is blijkbaar iets verstandiger dan ik. Ik was op vakantie en ik check niet elke dag (om het kwartier, what’s wrong with you?) deze site, waarom zou ik, om jouw beledigingen te lezen?

  Nogmaals bevestig jij wat ik bedoel. Ik heb nu meerdere malen aangegeven dat een deel van mijn reacties sarcastisch zijn (volgens mij zelfs allemaal). Als je ooit begrijpend lezen had geleerd, wat je volgens mij zelfs op de basisschool al krijgt, dan zou je dit door hebben en niet zo reageren.

  Ik zeg niet dat niet-opgeleid ongelukkig maakt en ik zeg ook niet dat alle gabbers laag opgeleid zijn (nogmaals, dat was sarcasme in reactie op Mnon). Maar als ik alle reacties hier optel van ‘gabbers’ ‘makkers’ en ‘maten’ dan is het merendeel toch niet zo heel slim.

  Dom wicht? Nee, ik ben ook niet hoog opgeleid. Ik heb (nog) geen vervolgopleiding afgemaakt.
  Jij wilt een argument waar ik mijn bevindingen op baseer? Heb 17 jaar lang praktisch naast de Hemkade gewoond, ben zelf vaker dan ik eigenlijk wil toegeven bij jullie feestjes geweest. Wat ik zag? Pillenslikkers en snuivers. En degenen die nog wel nuchter waren die bleven niet tot het daglicht stampen en waren inderdaad niet irritant, maar nu hebben we het over 2 van de 50 mensen. De rest kon inderdaad heel aardig zijn, in een andere wereld. Altijd agressiviteit, helemaal zodra ze met de trein terug moesten en op andere mensen gingen spugen en in elkaar trappen. In de volksmond ook wel asociaal genoemd.

  Tip aan Frank: Een max. aantal letters per reactie? 😛

 16. @Marlies: Welnee, iedereen moet genoeg letters hebben om zich te uiten. De een heeft daar meer (en meer hoofdletters) voor nodig dan de ander, maar dat moet kunnen.

  Als je graag een maximaal aantal woorden wil moet je eens kijken op 120w.nl 😉

 17. ´´Is het wel zo dat ze allemaal laag opgeleid zijn? En slecht grammaticaal aangelegd?´´

  Dat is over het algemeen niet zo voor zover ik in mijn vriendengroep qua gabbers bekijk. De meeste hebben toch wel als opleiding HAVO of MBO niveau 3 genoten. Ik doe dan zelf ook MBO Niveau 2 Beveiliging.

  ____________________________________________________________

  ”geen idee wat er ‘aan’ is. Het is wat jij al schrijft en toch trekt het best wel veel mensen aan. Beetje jammer dat jij dan net buren hebt die daar van houden, midden in de nacht, mensen die zich toch van niemand iets aan trekken…. beetje jammer.”

  Sommige mensen houden wel van een beetje snelheid in een nummer. Ééntonig kan je sommige andere soorten muziek ook wel noemen als je een beetje normaal kijkt.
  Zoals veel andere op dit forum ook al gezegt hebben, ga een keer mee naar een feest.

 18. ”HET IS STIL AAN DE OVERKANT HAMAS HAMAS ALLE AJAXIEDEN AAN HET GAS
  YEAH ROTTERDAM HOOLIGAN FOR LIVE”

  @Tha speedfreak, hooliganisme heeft vrij weinig te maken met gabber muziek dus graag voortaan: Eerst nadenken, dan pas doen. Ten tweede welke stad lag er na de oorlog in puin?

 19. OMG Frank! Help me, kan niemand meer lezen?? Het spijt me Marco, ik ga het niet nogmaals uitleggen, maar geef als tip mee; lees het nog een keer door, maar dan langzamer.

  En ‘tha speedfreak’ draagt volgens mij veel problemen met zich mee. Misschien moet hij gaan verhuizen (emigreren) en een avondje yoga proberen?

 20. Als hardcore niet dood is, dan is Kurt Cobain dat ook niet. Alle muzikale rages komen met vlagen. Laatst vond ik een stoffige schoenendoos met oude Flippo’s. Kwamen wat leuke herinneringen bij me op. Maar ga nou niet denken dat ik met die schoenendoos het schoolplein oploop om ze te ruilen met m’n vriendjes.

 21. ach, doe niet zo moeilijk. of je nou gabber bent of niet.
  ik zit op havo, normaal doordeweeks niet gabber enzo, maar gewoon op zaterdag, lekker trainingspak aan, fresh airmax, ben je al gelijk in de stemming voor die avond 😉
  en gabbers laag opgeleid? nee man, alleen hoge pieffen weetjewel, minachten gabbers n beetje, en daarom voelen ze zich zelf er niet lekker in, omdat ze gabbers eerst hebben zitten minachten enzo,
  mijn oom is hypotheekadviseur, loopt altijd te mopperen op mn trainingspak int weekend, maar op zn oude foto’s heeft hij toch n aussi 😛

 22. Ik zeg altijd maar… HOE HARDER, HOE BETER! Als je lekker naar Hardcore wilt luisteren, dan moet je dat lekker doen. Als je naar andere muziek wilt luisteren dan moet je dat lekker doen. Als je in je nest wil zeiken, dan moet je dat lekker doen.

  Waar hebben we het in godsnaam over. Get a life!

  haha.

  Groetjes, Hardcore liefhebber;)

 23. Mhooaww gabbertijd is wel een heel end over.
  In mijn tijd had je nog de energiehallen, mysteryland en meer van dat soort goede parties.

  Het is meet het straatbeeld van destijds was nu nog een stempel drukt. Enja ik WAS een gabber, en dat stond gelijk aan lekker weed roken lekker chillen lekker muziek erbij flink rampenstampen. En uiteraard de vaandels van dj Gizmo en Neophyte sierde mijn kamer ook.

  Nu ben ik iets over 30.. ik heb een vrouw, kind, ik heb lang haar en luister nog steeds naar OUDE HOUSE. Met name de turn up the bass albums waren heerlijk en nog om naar teluisteren. Mysteryland, parkzicht, hellraiser parties waren de grondleggers van hardcore.

  Meeste die nu nog gabberen, en zo al paar gesproken die je zo uitlult op hun eigen tekortkomingen op dat gebied. Gabber zijn is meer dan een aussie en paar nikes met een kaal teringkoppie. Het is een levenstijl en daar zat ook wel eens knokpartijen bij en ook overmatig zuipen en drugsgebruik.

  Wil je echte gabber zijn, ga hakkuh met je maten en op gabber piet. En laat dit soort kut blogjes voor wat het is. Je kunt mensen toch niet overtuigen geniet van je hardcore.

  En het sterft nooit, ik heb dat meegemaakt in de jaren 90tig prachtige tijd zeker voor hardcore en muziekaal zeker in die tijd subliem. Het sterft idd nooit rock, blues, mellow, hardcore maakt niet uit.

  Geniet ervan

  Hier voor de gabbers

  Hardcore
  Het gevoel, de bass, het gedreun in je oren
  Ik zal nooit met andere muziek kunnen
  Alleen hardcore kan mij bekoren

  Het feesten en hakken
  Het compleet uit je dak gaan
  De hele nacht door
  En pas laat in je bed gaan

  De muziek en het harde geluid
  Alles bij elkaar wat ik keer op keer opnieuw beleef
  Hardcore
  Het enige waar ik voor leef..!!!

  🙂

 24. Sommige mensen kunnen het beste spreken over dingen waar ze zelf geen deel van uitmaken.

  Aan het einde van het leven komen deze personen er achter dat ze zo vaak hebben stilgestaan bij de manier van leven van anderen. Dat ze vergeten zijn om zelf te leven.

  Grt

  Dano

 25. A goede drugs maakt de ervaring intenser.B de middelvinger naar “de goede smaak” jouw muziek en kleding.C De beat makes you go,alle agressie eruit.D de climaxen (melodieen,gebruikte geluiden)komen vaak uit (dance)popliedjes of klassieke muziek, dus er is wel een algehele grondslag wat mensen leuk vinden.E meestal luistert men het maar tot 23 jaar dus je zou het afzetten kunnen noemen.F Je vindt het net als ik nog steeds vet en je kunt het niet verklaren.

Reageren verboten!