Download Beck, heil Xenu!6 min leestijd

Beck dus. Geweldige artiest, vette muziek.  Maar groot was mijn verbazing toen ik ontdekte dat ook hij zijn ziel verkocht heeft aan de Scientology-‘kerk’. En mijn waardering daalde. Als dat te meten zou zijn in karma-punten, zou er minstens sprake zijn van een halvering. Ik heb niet veel op met Scientology. Maar waarom eigenlijk niet? Ik geef toe dat ik in het dagelijks leven bijzonder weinig in aanraking kom met het enge clubje (dan eerder Raël; hier vond ik laatst een ansichtkaart van in de brievenbus).

Geesteszieken
Wat ik wel van Scientology weet, is dat je een flinke zak geld af dient te geven, wil je jezelf een Scientologist blijven noemen. Om die reden heeft Scientology vooral graag beroemde, vermogende leden. Bovendien geeft dat je sekte net wat extra status in de ogen van de normale mensen. De sekte lokt aantstaande leden met een gratis ”persoonlijkheidstest”, waaruit steevast blijkt dat je bent gehersenspoeld en dat je Scientology mist in je leven. Denk je van niet, dan heb je het alleen nog maar harder nodig. Bovendien is algemeen bekend Scientology niet zoveel op heeft met andersdenkenden en met de psychiatrie, waardoor ze veel geesteszieken aan zich weten te binden. Zeg nou zelf, wat hoor je liever, dat je een psychiatrische ziekte hebt of dat men jou alleen maar probeert wijs te maken dat er iets mis is met je? Het antipsychiatrische uit het sektarische gedachtengoed komt voort uit Hubbards eigen theorie, de dianetica, dit houdt in dat men bepaalde ongewenste psychologische processen uit zou kunnen schakelen. Fijn om te weten dat je het zelf op kan lossen, zonder medicatie, waar inderdaad best wel eens vervelende bijwerkingen bij komen kijken.

Kapotprocederen
Andersdenkenden, mensen met kritiek op de sekte, worden geintimeerd en waar mogelijk wordt er net zo lang geprocedeerd tot het slachtoffer door al zijn of haar geld heen is en het uit ellende maar opgeeft. Dat Scientology na afloop zo’n rechtszaak uiteindelijk verliest is ondergeschikt, zij hebben geld zat. Een voorbeeld van zo’n smerige rechtzaak is de zaak Scientology versus Spaink, waarin de sekte, in een zaak van vele jaren, trachtte Karin Spaink tot aan de Hoge Raad kapot te procederen. Zij heeft namelijk ooit het lef gehad Scientology te bekritiseren. Ze heeft enkele zinsneden geciteerd uit het werk van de Grote Leider wijlen L. Ron Hubbard, om aan te tonen hoe belachelijk het wel niet is.

Maar wat geloven ze nou precies?
Wat het Scientology-geloof qua gedachtengoed inhoudt, is behalve veel gebakken lucht en sciencefiction sprookjes, lijkt vooral een felle anti-psychiatrische insteek. Ooit gehoord van de CCHR (Citizens Commission on Human Rights), dat na recente sluiting van een psychiatrische kliniek in Amsterdam patiënten en familie opriep tot het melden van misdaden tegen psychiatrische patiënten in het hele land? Dat ‘onafhankelijke’ clubje is dus voortgekomen uit Scientology. Want Scientology gedachtengoed verder inhoudt, blijft maar flink schimmig. En begrijpelijk, want de ‘religie’ is namelijk gebaseerd op wat science fiction werken van een of ander – op literair gebied – nietszeggend dood schrijvertje, de eerder genoemde L. Ron Hubbard. Hubbard heeft bij leven flink van de psychonautische middelen gesnoept en wat pseudowetenschappelijk onderbouwde boekjes geschreven over buitenaardse wezens en allerlei spannende galactische avonturen. Een korte samenvatting:

Er was eens lang geleden, op een planeet hier ver ver vandaan, een of ander hoog ontwikkeld ras. Dit ras werd geleid door de intergalactische dictator Xenu. Er brak opstand uit en het lukte Xenu, met hulp van kwaadaardige psychiaters (!), zijn volk te verlammen en op ruimtetransport te zetten naar een of ander blauw, vulkanisch planeetje. Vervolgens werd het volk vakkundig in de vulkanen gedumpt en werden deze allemaal tegelijk tot ontploffing gebracht. De zielen (‘thetans’) die deze massamoord overleefden, werden met een super stofzuiger opgezogen en in enorme bioscopen gehersenspoeld met wat wij nu kennen als de wereldreligies. De gehersenspoelde zielen begonnen vervolgens te clusteren in de paar overlevende lichamen. Uiteindelijk verslaan zij Xenu en sluiten hem op in de Pyreneën.

En er zijn dus ècht mensen die, na vele urenlange sessies van hersenspoelen, bovenstaand verhaal zijn gaan geloven (i.e. voor waar aanzien). Zij denken dat alle psychiaters ter wereld er op uit zijn om ons kapot te maken en de macht van Xenu te herstellen. Zij betalen een groot deel van hun vermogen om lid te mogen zijn van het Scientology-clubje en proberen met allerlei pseudowetenschappelijke theorieën en apparataten hun ‘thetan’ te bevrijden. In ruil voor al hun geld worden zij mak gehouden en hoeven zij niet zelf te denken.

CCHR
Niet vreemd natuurlijk dat er binnen Scientologie zo gehamerd wordt op de misdaden door de psychiatrie. Veel sektes trekken makkelijk leden met een psychiatrische achtergrond, dus Scientologie vast ook. Scientologie zal het vast spijtig vinden dat de gemiddelde psychiatrische patiënt een laag inkomen heeft, maar door het inspelen op paranoïde wanen, kan Scientologie wel een grote druk uitoefenen op deze mensen, die niet altijd geheel wilsbekwaam te achten zijn. De filmpjes die Scientologie en de bijbehorende CCHR maken zijn walgelijk en ze kunnen het niet laten alle gruwelijkheden van onder andere de Tweede Wereldoorlog volledig toe te schrijven aan psychiaters. Je vindt ze vast wel op youtube.

Dat dit een ongewenste ontwikkeling is, lijkt mij logisch. Maar is er ook wat tegen te doen? Zolang wij, door DVD’s van Tom Cruise, cd’s van Beck, films van John Travolta, et cetera, blijven kopen, blijven deze mensen bakken met geld krijgen. Geld dat linea recta richting Scientology gaat. Geld dat door de sekte weer gebruikt wordt om hun leden nog steviger in hun greep te houden. Geld dat gebruikt wordt om andersdenkenden nog meer monddood te krijgen.

Bevrijd Beck!
De enige manier om Beck, Tom Cruise, John Travolta, Nancy Cartwright (de stem van Bart Simpson!), Katie Holmes, Courtney Love, de familie Presley (van Elvis ja), Jerry Seinfeld en alle anderen, te helpen inzien dat zij in de greep van een sekte zitten, is door hen te treffen waar het hun – en vooral waar het Scientology – het hardste raakt; in hun portemonnee!

Piraterij was nog nooit zo ethisch verantwoord!
Als je dus voortaan van plan bent om een CD, een DVD of een boek te kopen, of om naar een optreden te gaan, kijk dan in het vervolg eerst even of het een Scientology-vrije productie is. Is dat niet het geval en wil je het betreffende werk toch luisteren, bekijken of lezen? Download het gratis van een van de vele websites op het internet! Doe het voor niet voor jezelf, maar voor de artiesten! Bevrijd Beck (en de anderen) uit de klauwen van Scientology!

Om je alvast wat op weg te helpen:
Overzicht Scientology-artiesten
uTorrent
The Pirate Bay
Mininova

Bijlage
PDF van de WST-Scientology posters

Frank

4 gedachten over “Download Beck, heil Xenu!6 min leestijd

  1. Een religie gebaseerd op een scfi-verhaal oftwel een sprookje. En op welke wijze verschilt dit ook alweer van alle andere religies in de wereld?

  2. @Marinde: touché 🙂 En toch is Scientology net wat belachelijker en net wat intoleranter. Nog naar de stamcellen geweest? Kwam hier weer eens wat tussen. Bovendien niet zo’n zin in een paar dagen heen en weer pendelen naar Neuzendam.

  3. Nee, was het helemaal vergeten en had tentamen vandaag. We gaan vast nog wel een keer zuipen in Mokum onder het mom van wetenschappelijke informatievergaring.

Reageren verboten!