Rick Brandsteder, het zoontje van…2 min leestijd

telekidsNormaliter houd ik mij verre van het RTL-Boulevard-achtige geroddel en neem ik niet de moeite ook maar enige aandacht aan de onderkant van de onderkant van Hillywood te besteden. Voor de naam of de nieuwe ‘lover’ van die blonde trien met dat grote voorhoofd die je weleens – naast die man van Telekids – tegenkomt bij het zappen ben je bij mij aan het verkeerde adres. En ook voor de naam van die ex-belspel of ex-soapfigurant die ’s ochtends in het weekend de RTL-infomercials ‘presenteert’ moet je niet bij mij zijn.

Soms maak ik echter, uit pure ergernis, een uitzondering. Dan verlaag ik mij tot het onthouden van een naam van een dergelijk stuk verdriet. Bijvoorbeeld als deze, sinds een week of wat, het programma Wie is de chef is gaan ‘presenteren’ (Wie is de chef is sowieso niet meer wat het geweest is, maar dat is een ander verhaal). Niet dat ik zo gecharmeerd ben van de presentatietalenten van Jeroen Martijn Krabbé, of van welke talenten van welke Krabbé dan ook, maar vergeleken met zijn vervanger…

m1cz2pkaegnnVan sommige mensen zie je namelijk in een oogopslag dat ze dat bepaalde baantje alleen hebben omdat pappa of mamma connecties heeft in de betreffende branche. Gewoon omdat pappa of mamma ook wel ziet dat het nooit iets kan worden met zo’n kind en dan maar gewoon ergens iets regelt om zoon- of dochterlief toch maar van de straat te houden. Ik wist dan ook meteen hoe de vork in de steel zat en toen ik de naam van de nieuwe Wie is de chef-presentator las was de cirkel rond. Rick Brandsteder. Jawel, zoon van.

De bal kwam aan het rollen toen Rick zichzelf enige tijd geleden weer even op de kaart wist te zetten door ergens in een vuige darkroom een lijn geschifte slagroom van de buik van een of andere crea bea te likken. Uiteraard zijn er videobeelden.

rick-brandstederEen oude bezorgde, zonnebankbruine man kijkt ’s avonds laat vanuit bed de herhaling van RTL-Boulevard en ziet opeens zijn zoon. “Ah! Slagroom! Dat is vergeleken met dat poeder van voorheen bijna culinair! Dan kan hij vast wel een kookprogramma presenteren! Morgen maar eens even bellen“, en de oude Ron lachte zijn licht manische COPD-lach en viel tevreden, hevig hijgend en hoestend in een diepe slaap.

De rest is geschiedenis.

Frank

3 gedachten over “Rick Brandsteder, het zoontje van…2 min leestijd

Reageren verboten!