De helden Wennemars en Smeets1 min leestijd

Terwijl het hele land vandaag in de ban was van Karst Tates en zijn zwarte Suzuki Swift in Apeldoorn, drong het nieuws van de vreselijke aanslag die tot dusver vijf doden, 12 gewonden en – volgens de media nog wel het ergste – een getraumatiseerd koningshuis oplevert, erg langzaam door in de feestvierende hoofdstad…

wennemars_k09

Schaatser Erben Wennemars bijvoorbeeld voer op het moment van de aanslag op een luxe sloep vol zelfbenoemde aristocraten door de grachten van Amsterdam. Toen Erben rond drie uur ’s middags – een ruime drie uur na de aanslag – tussen twee slokken champagne door even op zijn nieuwe Nokia E71 keek, vernam hij het treurige nieuws. Menig Nederlander zou zich uit het veld laten slaan door een aanslag van een dergelijk formaat met zoveel doden en gewonden.

wennemarsMaar niet Erben Wennemars. Erben Wennemars laat zich er niet onder krijgen door de terroristen. Als je toegeeft, winnen de terroristen. En Erben houdt niet van verliezen. Bovendien, viert Erben feest. En als Erben Wennemars feest viert, dan viert Erben Wennemars feest, al staat de hele wereld in brand. Godverdomme. Dus besluit Erben, nu hij de fonkelnieuwe mobiel toch nog in z’n hand heeft, meteen actie te ondernemen tegen deze laffe daad van de terroristen. Snel maakt hij een foto van de feestvierende sloep en plaatst die meteen op Twitter, ‘Amsterdam laat zich niet terroriseren door 1 gek in apeldoorn‘. Zo. Dat zal ze leren.

smeetsTevreden stopt hij zijn telefoon weer in zijn broekzak en neemt een grote slok champagne. Glimlachend kijkt hij hoe Mart Smeets een veel te jonge brunette stiekem in de billen knijpt bij een van de kaasplankjes. Dat hebben ze toch mooi maar weer voor elkaar op hun sloep. Een knappe terrorist die hun dag weet te verzieken.

Frank