Graag een moment stilte om te bidden1 min leestijd

Situatie: een overvolle, luidruchtige kantine. Juffrouw Jannie roept iets om, overal gaan piepers en loopt men gestresst rond met volle en lege dienbladen.Jezus Ik ga aan een zojuist vrijgekomen tafel zitten en geniet even van de oncomfortabele stilte. Om dit te breken besluit ik een slokje water te nemen. Precies op dat moment krijg ik bits het verzoek bevel of ik even stil wil zijn zodat er gebeden kan worden door wie daar behoefte aan heeft. Heel even voel ik me een barbaar dat ik nog nooit in mijn leven aan mijn tafelgenoten gevraagd heb of men behoefte had aan een dergelijk ritueel. Volledig onterecht, want uiteraard is het alleen de vraagsteller die de urgente behoefte heeft enkele futiliteiten tot haar hypothetische opperentiteit te richten alvorens zij aan haar meegebrachte boterhammen met kaas mag beginnen. En terwijl zij haar handen ineen slaat, haar ogen sluit en licht geirriteerd wat mompelt, draait de wereld gewoon door. Er gebeurt of verandert niets. Nog steeds een overvolle, luidruchtige kantine. Juffrouw Jannie roept iets om, overal gaan piepers en loopt men gestresst rond met volle en lege dienbladen.

Frank

Een gedachte over “Graag een moment stilte om te bidden1 min leestijd

Reageren verboten!