FC Utrecht sluit woonwijken2 min leestijd

fckutHet is geen geheim dat ik in Utrecht woon. Het is evenmin een geheim dat ik geen fan van voetbal ben. Laat staan van de destructieve drang van (deel van) de supporters.

Ik keek dan ook vreemd op toen ik laatst een brief van FC Utrecht op de –  in mijn geval spreekwoordelijke – deurmat vond. De boodschap van de brief is geen nieuwe, namelijk dat voetbalsupporters voor overlast zorgen. In dit geval wordt geen woord rerept over het compleet slopen van binnensteden, maar doelt men over de parkeeroverlast die de hooligans supporters veroorzaken.

vandalismeDe supporters van FC Utrecht hebben het blijkbaar niet zo op het openbaar vervoer en pakken en masse de auto naar het stadion. En aangezien ook supporters luie mensen zijn, parkeren ze de auto het liefste zo dicht mogelijk bij het stadion. Omdat we het over Nederlanders hebben, willen ze voor die parkeerplek bovendien ook zo min mogelijk (lees: niets) betalen.

206En dus worden de Peugeotjes 206 en de Golfjes op dagen dat het – per definitie kansloze – provincieclubje moet voetballen in woonwijken gestald. Gratis. Tot grote ergernis van de bewoners van die wijken.

Enfin, om een lang verhaal kort te maken, FC Utrecht vindt dat vervelend. Waarschijnlijk niet eens vanwege de overlast voor de bewoners, maar vooral omdat ze een dealtje hebben gesloten met de buschauffeurs van het GVU. En dus alle supporters voortaan met de bus en omdat supporters bekend staan als eigenwijs, helpen FC Utrecht en de gemeente Utrecht een handje mee door op dagen dat er gevoetbald wordt (raak vooral het met de brief meegeleverd vodje met de speeldata niet kwijt!) alle woonwijken hermetisch af te sluiten. Leuk dat jullie meedenken, maar dit is toch geen oplossing!

RoadBlockDe omgekeerde wereld, dat is het. Omdat supporters mensen in woonwijken tot overlast zijn, worden niet de supporters aangepakt maar de woonwijken afgesloten. Alsof dát niet voor overlast zorgt! Vooral niet omdat de enige manier om met een gemotoriseerd voertuig een wijk in te komen bestaat uit een lelijk veignet met een enorm FC Utrecht logo erop…

Frank

3 gedachten over “FC Utrecht sluit woonwijken2 min leestijd

  1. Aangezien je heel goed bent in het denken in hokjes moet je het ook niet erg vinden in een hokje te worden opgesloten tijdens een wedstrijd. Kun je ook geen supporters, lees hooligans, maniacs, en ander gespuis tegen komen. Heb je ook meer tijd om een leuk blogje te schrijven.

    P.s. Wij vinden het ook een dwaze regel en de club zelf beslist dit niet, dat doet de gemeente voor je.

Reageren verboten!