Wederom groot festival in Rotterdam1 min leestijd

Rotterdams festival

Chapeau! Ahmed Aboutaleb en de gemeente Rotterdam hebben duidelijk lering getrokken uit het drama van 22 augustus bij het gratis stamp-feestje Sunset Grooves in deelgemeente Hoek van Holland. Afgelopen zaterdag was er wederom een gratis festival – what’s in a name – in het centrum van de stad.

Om rellen, ouderwets gegooi met lijken naar politieagenten, maar vooral stille tochten na afloop te voorkomen werd er zaterdag groots uitgepakt tijdens het jubileumfeestje van Tocado Records. Kosten noch moeite werd gespaard, tientalle dwanghekken werden geplaatst en er was maar liefst 15 (!) man beveiliging op de been om een even zo groot publiek in toom te houden. Dat is snel omgerekend één geel hesje per bezoeker.

Maar zeggen dat er sprake is van geldverspilling is uiteraard te makkelijk, want er waren de hele middag geen ongeregeldheden en dat verdient wel een pluim met zo’n enorm publiek…

Overigens was het optreden van Harry Merry geweldig, ik had pijn in kaak en buik van het lachen (al weet ik nog steeds niet of dat nou het beoogde effect was).

misluktepanorama

Frank

3 gedachten over “Wederom groot festival in Rotterdam1 min leestijd

  1. ik vind het altijd jammer als mensen ergens energie in steken maar dat er dan niemand op af komt, of erger nog dat er wel mensen op af komen maar dat ze dan ruzie gaan maken.. t’is dus nooit goed :”)

  2. @Keekstar: Dat heeft ook zeker wel iets droevigs. Maar zelfs als dit feestje een enorm succes was geworden, was 15 man beveiliging veel te veel waarschijnlijk.

    En het zal wel aan mij liggen, maar te veel beveiliging heeft ook iets waardoor ik me niet helemaal op m’n gemak vol. Er is een evenwicht, en dat ligt niet op (of zelfs in de buurt van) 1 beveiliger per bezoeker 😉

Reageren verboten!