Kort door de bocht1 min leestijd

marcoooo Nu met dat gedoe met dat faillissement en zo besloot men ‘Silent Army’ dan toch maar naar de Oscars te sturen. “Als Marco bij het Oscar gala is, kan hij in ieder geval even niet werken aan een nieuwe CD. Als complete natie afgaan bij de uitreiking van een prestigieuze filmprijs is dan een kleine prijs die je betaalt”, aldus de organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot.

Daar sta je dan in een vreemd land, ergens midden in de rimboe, proberen een ezel te kopen. Dat beest was eigenlijk geen cent meer waard dan zijn tweede vrouw, maar de monopoliepositie van de ezelhandelaar, gecombineerd met de brandende noodzaak terug te keren naar huis, zorgden ervoor dat hij een godsvermogen voor het armzalige beest neerlegde. Na een lange reis keer de afgezette president terug in Honduras.

Niettegenstaande het feit dat hij zijn broer zojuist een flinke vuistslag in het aangezicht had gegeven, verkocht zou zijn onverwachtse gulheid geen recht doen, deed Hendrik zijn gulp open, waarop hij zijn topzware roede tevoorschijn haalde en Willem, zijn broer, de mond vol zeek. “Het blijft toch je broer he”, verzuchtte hij. Morgen had had Hendrik in ieder geval een mooi onderwerp voor zijn opstel.

Frank