Westerns ossi stylo1 min leestijd

Western blotting is een oude (en dus nodeloos omslachtige) laboratoriumtechniek om met behulp van een gel, een membraan, antilichamen en bloed, zweet en tranen bepaalde eiwitten aan te tonen. De afgelopen maanden heb ik er flink wat uitgevoerd met immer roemrijke resultaten. De laatste weken lukte het echter niet meer. Zomaar, opeens, zonder aanwijsbare reden. Er was niets veranderd. Of toch? Na systematisch alle variabelen na te zijn gegaan – een proces van enkele dagen – bedacht ik mij dat er sinds anderhalve maand nieuwe mensen op het lab zijn. Mensen waar ik alle benodigdheden als apparatuur en buffers mee deel. Apparatuur die na gebruik vluchtig werd omgespoeld en buffers die in plaats van met maatbekers en weegschalen, op gevoel werden gemaakt.

Frank

lab