Vloeien1 min leestijd

Ik sprak vandaag een goede bekende die er de afgelopen jaren een gewoonte van gemaakt heeft, vaak en vooral ook veel over geld en werk te praten. Hij had zojuist een grote klus binnengehaald met zijn bedrijf en was erg in zijn nopjes. Een of ander groot cultureel bureau. Met mijn opmerking dat deze klus dus waarschijnlijk indirect betaald zou worden met overheidsgeld en subsidies, iets waar deze persoon doorgaans helemaal niets van moet weten en wat liever vandaag dan morgen zou moeten worden afgeschaft, stootte ik klaarblijkelijk tegen het verkeerde been. “Lekker belangrijk, geld moet vloeien, toch”. Deze onbedoelde contaminatie liet op subtiele wijze zijn oude mening over subsidies doorschemeren en gaf het verdere gesprek een spotgoedkoop HEMA-plastic randje.

Frank