Kwakzalverij1 min leestijd

Zoals de meeste studieverenigingen heeft ook die van geneeskunde een eigen verenigingsblad. Zes maal per jaar wat huishoudelijke mededelingen, populair wetenschappelijke artikeltjes, foto’s van feestjes, advertenties en meer van zulks in een handzame glossy op A5-formaat.

Bij het lezen van het decembernummer viel mijn mond open van verbazing bij het zien van een paginagrote advertentie van de Koninklijke (?!) Vereniging Homeopathie Nederland.

Ik kan me goed voorstellen dat een studievereniging altijd geld nodig heeft, maar om voor de marginale opbrengst van een advertentie alle rationaliteit en ethische principes overboord te gooien ten gunste van promotie voor een vereniging van kwakzalvers die ‘geneeswijzen’ aanprijst waarvan de werking nog nooit wetenschappelijk bewezen is? Wat heeft de redactie bezield? Een collectieve vlaag van verstandsverbijstering? Schande.

Frank

Een gedachte over “Kwakzalverij1 min leestijd

Reageren verboten!