Koffie op het werk1 min leestijd

Geklaag over de kwaliteit van koffie op het werk brengt mensen nader tot elkaar. En, het moet gezegd, vaak is dat gemopper ook wel terecht: bij veel bedrijven en instanties worden cafeïnebehoeftige werknemers in hun verslaving voorzien middels automaten van merken als Autobar die poeders of siropen vermengen met leidingwater tot deerniswekkend bocht, de term koffie onwaardig. Hoe anders is dat bij mijn nieuwe baantje. Een mooie nieuwe automaat die met verse koffiebonen (zelfs UTZ gecertificeerd!) een alleraardigste koffie produceert. Helaas wordt deze koffie niet erg gewaardeerd door mijn collega’s en naast de automaat staat sinds kort een viezig oud Senseo-apparaat. Kijk, dit is tenminste koffie, zegt men tegen elkaar en knikt. Mensen weten niet (meer) hoe echte koffie smaakt.

Frank