Huilen1 min leestijd

Laatst verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Social, Evolutionary, and Cultural Psychology een studie van Chang en Thompson waaruit zou blijken dat het geluid van huilende kinderen het meest storende geluid is voor de mens. Mensen die huilende baby’s horen kunnen zich amper nog concentreren. Onlangs erg vroeg in de ochtend op het toilet op een camping in Zuid-Frankrijk moest ik aan (de waarheid van) die studie denken toen ik plots een meisje vreselijk hoorde huilen. Het ging door merg en been. Haar moeder ontwaakte rap en vroeg het meisje geschrokken wat er aan de hand was. (Het bleken, hoe verrassend op een camping in Frankrijk, Nederlanders.) Huilend vertelt de peuter: “Hans heeft een scheet gelaten in mijn tentje!”

Frank

2 gedachten over “Huilen1 min leestijd

Reageren verboten!