Pillenwinkels1 min leestijd

Tot grote frustratie van menig apotheker blijft een apotheek voor velen een gewone (pillen)winkel. Omdat het bij een apotheek over ziekte en gezondheid gaat, speelt privacy echter een belangrijke rol. Dat zou althans zo moeten zijn.

Namen van medicijnen worden niet zelden luidkeels door de winkel gebruld terwijl andere klanten op anderhalve meter afstand ongeduldig op hun beurt wachten. Het blijft me verbazen. Als je er een beetje verstand van hebt, of gewoon een goed geheugen, weet je na tien minuten in de rij alles over je buurtgenoten. Dat de buurvrouw hart- (furosemide en digoxine) en de overbuurman erectieproblemen (sildenafil) heeft.

Als apothekers serieus genomen willen worden zullen ze dat echt moeten veranderen. En stoppen met de verkoop van geurkaarsen.

Frank