Recensie Henny Vrienten in Zomergasten1 min leestijd

“Banjo is plong!” Na jarenlange afwijzing door Henny Vrienten, heeft de aanhoudende Zomergasten-redactie gewonnen. Vrienten in Zomergasten, hoera! Nou ja, van winst was nauwelijks sprake. Vrienten bleek een zelfbevlekkend oud wijf (“als kind was ik al geniaal”) met weinig interessants te vertellen en een koffer met saaie fragmenten vol bombastische muziek.

“Ik had dit zelf ook lang niet gezien, in mijn geheugen was dit veel beter.” Vrienten probeerde vanaf de eerste minuut krampachtig het geheugen tot rode draad van de avond te maken. Onbedoeld gesteund door Jan Leyers die geen seconde zonder papiertje kon. Hoe dingen veranderd kunnen zijn als je ze jaren later terugziet. Precies dat bedachten de Doe Maar meisjes van weleer na drie uur Henny Vrienten. “Tak-toem-tak-toem!”

Frank