Recensie Ben Verwaayen in Zomergasten1 min leestijd

Ben Verwaayen, sympathiek ogende kalende topmanager, begon ontspannen, in zijn doordeweekse kloffie. Verwaayen, ‘zeg maar Ben’, uitte zijn zorgen over Jan Leyers. Leyers wordt namelijk door Vlaamse media gefileerd vanwege zijn ‘te tamme’ omgang met de ‘onbeschofte’ Nederlandse Zomergasten.

Enfin, Ben wilde het hebben over technologie en maatschappelijke ‘mega-veranderingen’. En zo begon het, de eerste keer dat mondiaal leed Nederlandse huiskamers binnendrong. Na het eerste filmpje ging het echter voornamelijk nog over aristocraat Ben. Geregeld met interessante anekdotes/filmpjes, dan dan weer wel. Leyers stopte al snel beduusd met tutoyeren en liet het verder maar gebeuren. Sporadisch een vraag over marktwerking. Verwaayen onderstreepte vanavond het punt van de (Vlaamse) media. Niet per se een slechte Zomergasten, maar iets te veel ego.

Frank

2 gedachten over “Recensie Ben Verwaayen in Zomergasten1 min leestijd

  1. Waarom heeft zomergasten geen interviewer meer? ik hoor al afleveringen lang geen interviewer soms denk ik HEY ik hoor iets maar dan blijkt het misschien een geluidsman of een cameraman te zijn… Ik hoop volgend jaar op een interviewer voor wat tegengeluid alleen maar de gast horen praten vind ik maar een beetje saai…

  2. Ha Constantijn, je legt de vinger op de zere plek. Maar dit valt denk ik toch ook terug te voeren op de Vlaamse beleefdheid c.q. ‘laffe omgang’ van Jan Leyers. Leyers lijkt, onterecht, te bang te confronteren en hierdoor blijft alles oppervlakkig.

    De Vlaamse beleefdheid en de Nederlandse directheid zouden volgens mij interessanter zijn op beeld met een Vlaamse gast en een Nederlandse interviewer, in plaats van, zoals nu het geval is, omgekeerd.

Reageren verboten!