Diepspoeler1 min leestijd

Nederlanders zijn, in veel opzichten, aparte mensen. Het niet snappen van de roltrap, ‘koken’ met kartonnen pakjes vol zakjes met poedertjes en mononatriumglutamaat, zeuren over eigenlijk alles (maar vooral over het weer). Echter zijn niet al onze eigenaardigheden zo duidelijk opmerkbaar. Onbekender, want onsmakelijker, is dat Nederlanders indien gevraagd door een arts in tegenstelling tot bijvoorbeeld Britten, Polen, Marokkanen, Chinezen of Amerikanen ten alle tijden en tot in fijn detail de geur, kleur en consistentie van hun ontlasting kunnen vertellen en daarmee bij ziekte hun dokter vaak goed op weg helpen. Maar hoe lang nog? Steeds vaker wordt de toiletpot met plateau vervangen door de Amerikaanse ‘diepspoeler‘. Want ondanks alle eigenaardigheden gaan Nederlanders gedwee mee in de vaart der volkeren.

Frank