Hoe een koe een haas vangt (kort)1 min leestijd

Tijdens mijn coschap huisartsgeneeskunde heb ik onlangs meegeholpen met het uitdelen van de jaarlijkse griepprikken. Een enorme logistieke operatie, vergelijkbaar met het betere lopende band werk, waarbij op één middag een kleine 1000 mensen worden gevaccineerd. Bij binnenkomst, liefst al met ontblote bovenarm en papieren uitnodiging in de aanslag, wordt men opgewacht door een drietal mensen met spuit. Waaronder ik.

Al gauw blijken veel van de, met name wat oudere, dames mij te verkiezen boven mijn twee vrouwelijke collega’s. “Ik wil graag bij die knappe jonge dokter,” geeft een dame (bouwjaar 1923) openlijk toe. Ze ontbloot haar schouder en geeft me een knipoog. Ze gniffelt als ik de prik zet. “Je weet immers nooit hoe een koe een haas vangt!”

Frank