Dialoog voor twee zendamateurs

“Papa delta drie hotel bravo. Ik wil graag even een test doen.”

“Ja hallo, dat is prima. Je komt er hier prima uit, ik versta je prima. Papa delta drie foxtrot zulu.”

“Ja, uh, hallo. De naam hier is Henk. Dus je kunt mij horen? Ik kan jou ook goed verstaan. Vijf bij negen. Nauwelijks tot geen ruis, soms wel wat haperingen. En je moet echt iets doen aan je modulatie. Want dat is niets zo. Verder heb ik je naam niet meegekregen. Mike retour aan jou.”

“Ja, nee, die modulatie. Is het zo beter?”

“Ja, uhm, zo is het inderdaad veel beter. Wat heb je veranderd?”

“Ja, uh, ik ben rechtop voor de microfoon gaan zitten. Over.”

“Ah, ja, nee, nu kom je goed binnen hier hoor. Maar dat kan natuurlijk niet he, onderuitgezakt achter de mike hangen. Wat ben je dan voor amateur-amateur. Maar als je goed rechtop zit versta ik ieder woord van wat je zegt tot in de puntjes. Ik heb alleen je naam nog niet meegekregen. Papa delta drie hotel bravo, terug naar jou papa delta drie foxtrot zulu.”

“Ja, uh, Henk, de naam hier is Bert. QTH Schubbekutteveen. Mike retour.”

“Ja. uh, Bert, dit was dus Henk. QTH hier is Nergenshuizen. Leuk je even gesproken te hebben en dank voor de test. Ik ga nu weer even een bakkie doen, want uh, ja, uh, moeder de vrouw begint wat te zeuren. Ha ha! He Bert. Dank voor dit QSO. Ik ga weer over op luisteren en daarna ga ik horizontaal polariseren op de twee-meter-band, ik ben er moe van. Mike retour.”

“Ja, uh, Henk. Nee joh, is goed. Je komt kraakhelder door hier. Ook hier terug naar luisteren.”

Frank