Milieumaatregelen1 min leestijd

Enige tijd geleden werden alle prullenbakken uit de kantoren verwijderd. In plaats daarvan kwamen op centrale plaatsen bakken voor gescheiden afvalinzameling. Met elk stukje afval moest men het halve gebouw door (en weer terug).

Boze tongen beweerden dat de maatregel niet om het milieu, maar om kostenbesparing ging; schoonmakers hoefden niet meer dagelijks alle kamers in. Maar ja, het milieu. Daar kun je met geen goed fatsoen tegen zijn. Op den duur verdwenen de stinkende guerillabakken van de kamers.

De daaropvolgende milieumaatregel stuitte op meer weerstand. Heen vond men nog te doen, na een poosje zelfs bijna gezellig. Zoals vroeger op de camping. Terug was een ander verhaal. Centrale distributie en inzameling van toiletpapier was een milieumaatregel met een luchtje.

Frank